Oljeskift

Hos oss er ingen jobber for liten, ingen for stor. Branko’s Auto utfører komplekse og omfattende reparasjoner, men også enkle og raske serviceoppdrag som oljeskift.

Det betyr ikke at oljeskift ikke er viktig, tvert imot. Din bilmotor er helt avhengig av olje for å fungere.

Book time på verkstedet

Oljeskift

Bedre ytelse, mer trygghet og redusert drivstofforbruk

Motoroljen har flere funksjoner hvorav det viktigste er å smøre og beskytte motoren, ved at den holder bevegelige deler fra hverandre og hindrer korrosjon, samtidig som den bidrar til kjøling ved å transportere vekk friksjonsvarme. Dermed sørger også motoroljen for bedre ytelse og redusert drivstofforbruk.

Det er bileiers ansvar å få sin bil EU-kontrollert og godkjent innen fristen; med godkjent kontroll kan du kjøre bilen som normalt og er det mangler må disse rettes og godkjennes i en etterkontroll innen fristen. Det gis som regel ikke utsettelse på fristen, men så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen er det opp til bileier hvor tidlig man ønsker å gjennomføre EU-kontrollen. 

Når bør jeg bytte olje?

Normalt bør oljen skiftes årlig dersom ikke bilens servicebeskrivelse vil tilsi noe annet, men dette vil også avhenge av kjøremønster, både med tanke på antall kilometer og hvor mye av kjøringen som er småturer, køkjøring eller annet som gir mer belastning for motoren. Kjøreforhold og motorens tilstand ellers vil også være med å påvirke behovet for oljeskift. Har du kjørt lenger enn 15 000 kilometer siden forrige oljeskift er det lurt å tenke på et nytt skifte.

Ikke glem oljefilteret

Vi anbefaler å skifte oljefilter samtidig med oljen, ettersom det bidrar til å holde motoroljen ren over en lengre periode enn om man ikke gjør det. Et rent filter sørger for renere olje.

Det aller sikreste tegnet på at det er på tide med mer olje er hvis oljelampen i bilen din lyser. Kjører du lenge med et slikt varsel vil det fort føre til alvorlige og kostbare skader på motoren, og du bør snarest kjøpe en liter olje som du fyller på selv. Vi hjelper deg naturligvis med dette om du skulle være i noen som helst tvil, bare husk at det ikke må gå lang tid!

Oljeskift

Hvorfor bruke et verksted til å skifte oljen?

Ved å overlate denne jobben til profesjonelle mekanikere er du ikke bare trygg på at den blir utført av eksperter med den rette kompetansen, du kan også føle deg helt sikker på at det blir benyttet riktig type olje til nettopp din bil.

Det er mange forskjellige motoroljer til salgs, hvorav flere ikke vil passe til din bil eller rett og slett ikke er av god nok kvalitet. Unngå skader og slitasje på din motor ved å la fagfolk gjøre det rette valget for deg og din bil.

Kontakt oss

Bare fem minutter unna Tønsberg sentrum. Her finner du et bredt utvalg i nye og brukte biler, eget verksted med topp kvalifiserte mekanikere og egen bilpleieavdeling.

 

Tønsberg Sentrum

Kjærlighetsstien 29, 3112 Tønsberg

Sentralbord

33 30 00 60