EU-kontroll/periodisk kjøretøykontroll (PKK)

EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK) er en obligatorisk kontroll som skal gi en sikrere og mer miljøvennlig bilpark. En EU-kontroll sier ingenting om kvaliteten på bilen din, men forteller om hvorvidt du faktisk har lov til å kjøre med den. Med andre ord EU-kontrollen til for å avdekke minstekrav til sikkerhet og miljø fremfor å være en kvalitetssjekk av bilen.

Book time på verkstedet

Regler og frister for EU-kontroll

I Norge må periodisk kjøretøykontroll (PKK) gjøres hvert annet år på biler opp til og med 3 500 kg totalvekt fra fjerde år etter at bilen første gang ble registrert. Dette vil gjelde de aller fleste personbiler og varebiler som kan kjøres med vanlig førekort klasse B. For biler med tyngre enn 3500kg totalvekt kreves årlig sjekk fra og med to år etter at den ble registrert.  Kjøretøyer registrert for 10 personer eller flere skal i likhet med taxier og ambulanser på EU-kontroll tidligst 12 måneder etter førstegangsregistrering, og deretter er kontrollen årlig.

Kontrollen utføres av bilverksteder som Statens Vegvesen har godkjent for å foreta slik kontroll og rapporteres til det sentrale kjøretøyregisteret.

Når må man ta EU-kontroll?

Det er bileiers ansvar å få sin bil EU-kontrollert og godkjent innen fristen; med godkjent kontroll kan du kjøre bilen som normalt og er det mangler må disse rettes og godkjennes i en etterkontroll innen fristen. Det gis som regel ikke utsettelse på fristen, men så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen er det opp til bileier hvor tidlig man ønsker å gjennomføre EU-kontrollen. 

Er bilen registrert i partallsår skal den også kontrolleres i partallsår, og dette gjelder på samme måte med oddetallsår. Nummerskiltets siste siffer sammenfaller med måneden på året bilen skal kontrolleres. Unntaket er 0 og 7, som henholdsvis skal kontrolleres i oktober og november.

EU-kontroll

EU-kontroll av alle bilmerker hos Branko’s

Branko’s Auto utfører EU-kontroller for alle bilmerker, som en del av vår ordinære service, men også som en del av den omfattende verkstedkontrollen vi har på alle bruktbiler vi legger ut for salg.

Våre svært kompetente mekanikere kontrollerer bremser og væskenivåer, går gjennom alt av software, og utfører oljeskift og annet som måtte være nødvendig. 

Husk også at

Eventuelle feil og mangler opplyses bestandig om, alt som er defekt og må byttes blir fikset på vårt verksted før kundene ser på bilene i vår bruktbilavdeling. EU-kontroller må følge det enkelte kjøretøy sin syklus, men samtlige av våre bruktbiler leveres slik at de vil være EU-godkjente den dagen de kjøpes.

Vi sender ut påminnelse om service og EU-kontroll på e-post, slik at du slipper å huske på dette.

Åpningstider

Åpningstider verksted

Man – Ons: 07:30 – 16:00
Torsdag: 07:30 – 16:00
Fredag: 07:30 – 15:30
Lørdag: Stengt
verksted@branko.no

Kontakt oss

Bare fem minutter unna Tønsberg sentrum. Her finner du et bredt utvalg i nye og brukte biler, eget verksted med topp kvalifiserte mekanikere og egen bilpleieavdeling.

 

Tønsberg Sentrum

Kjærlighetsstien 29, 3112 Tønsberg

Sentralbord

33 30 00 60